البيكاتا بصوص المشروم

الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
 
البيكاتا بصوص المشروم
المواضيع الجديدة منذ آخر زيارة لياستعراض مشاركاتكمواضيع لم يتم الرد عليهاأفضل مواضيع اليومافضل اعضاء اليومافضل 20 عضو
 
البيكاتا بصوص المشروم  Empty

شاطر | 
 

 البيكاتا بصوص المشروم

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق اذهب الى الأسفل 
انجى عاطف
المدير العام

المدير العام
انجى عاطف


المشاركات :
487


تاريخ التسجيل :
17/07/2010


الجنس :
انثى

السباحة


البيكاتا بصوص المشروم  Caaaoa11البيكاتا بصوص المشروم  Empty

البيكاتا بصوص المشروم  _
مُساهمةموضوع: البيكاتا بصوص المشروم    البيكاتا بصوص المشروم  Emptyالإثنين 24 يناير 2011 - 7:40 

البيكاتا بصوص المشروم  Picatta%2520Mushroom1


ندخل بأه علي المقادير علي طول


نصف كيلو لحم فيلية


(عرق فيليه)


(و ممكن تمشي بلحم البوفتيك)


ماشروم مقطع


(معلب ولو طازة يكون احسن طبعا)


فريش كريم


(ديه بتاعة جهينة)
البيكاتا بصوص المشروم  N593375335_869068_3785
و في كمان عند جهينة كريمة طبخ
بس انا كتير بعمل بديه عادي يعني مافيش فرق واضح

(الناس اللي بتعمل رجيم يستخدموا كريمة نباتي نفس الطعم و ارخص كمان)


بصل مبشور و عليه ملح و فلفل


شوية دقيق


2 ليمون


ربع كوب خل


(ممكن اقل )

[center]زيت


الطريقة






نبدأ الاول في تتبيل الفيليه او البوفتيك بالبصل المبشور و الملح و الفلفل و اليمون و الخل و نتركة علي الاقل نصف ساعة


(طبعا يستحسن يقعد في التتبيلة اطول من كده)






نبدأ بأه في التسوية


نجيب طاسة كبيرة


و نحط فيها زيت


(يا دوب نغطي قعر الطاسة)


و نحط الفيليه في الدقيق من الجانبين


(نعفره يعني بالدقيق)


و بعدين نحطه في الطاسة


(طبعا الزيت يكون سخن)


بس بمجرد ما نبدأ في وضع الفيليه نهدي النار علشان اللحم يستوي من بره و من جوة


و نعمل باقي كمية الفيليه بنفس الطريقة


لحد ما نملي الطاسة


و نسيبها شوي


(نغطيها ثلاث دقائق)


و لما الوجه اللي في الزيت يصبح لونه بني نقلب علي الوجه الاخر


(ماتخافوش لما يغمق شوي)


و نسيبة نفس الفترة اللي فاتت


و لو لسة باقي فيليه تاني


يبقي نشيل الكمية ديه في طبق جانبي و نعمل كده مع باقي الكمية لغاية ما كمية الفيليه تخلص


و بعد ما تنتهي الكمية


نرجع الفيلية كله تاني في الطاسة و نحط عليه الماشروم و نقلب حتي يغمق لون المشروم شوي


(دقيقتين مثلا)


و بعدين نزود شوية ماية


(ممكن نزود من الماية بتاعة المشروم لو ستخدمتوا المعلب)


يا دوب نغطي الفيليه و المشروم


و نسيبهم يغلو شوي علشان الدقيق اللي في اللحمة يفك و يعملي صوص غليظ


و لما نتأكد ان اللحم استوي


نحط الكريمة و نقلب


نحط لحد ما يصل للون اللي بتحبوه


في ناس بتحب الصوص يكون غامق فتحط الكريمة قليلة


و اللي بيحب الصوص فاتح يكتر كريمة لحد ما يصل للون اللي عايزينه


و نقلب كويس


و نغطي و نسيبها تغلي شوي دقيقتين كمان


ملحوظة:


لو عايزين الصوص يكون كتير


كتري كمية الماية اللي حطيتيها بعد المشروم


طبعا بنقدم جنبها مكرونة او رز ابيض

مش لازم طبعا مكرونة اسباجيتي
انا بحب اعملها بمكرونة فيونكة او قواقع او سوستة
علشان الاولاد يعرفوا يكلوها




طيب لو عايزين تعملوا مكرونة زي اللي فوق ديه نعملها ازاااااي


نسلق المكرونة بتاعتنا عاااادي


و في طاسة نحط ملعقتين زبده سخنين


و نشوح فيهم شوية جزر مبشور


ونطفي النار


و نحط ورق كسبرة خضرا مقطع صغير خالص


ونقلب كويس اوي


و بعدين نحط المكرونة علي الخلطة ديه و نقلب


هتطلع زي المكرونة اللي في الصورة فوق




انا بأه بعد ما اللحم يستوي بشيل اللحم و احط المكرونة في الصوص و اقلب علشان المكرونة تشرب من الصوص


و بعدين اقدم المكرونة بالصوص


و جنبها طبق في اللحم بشوية شوص صغيرين


ممكن طبعا بدل فيليه اللحم نحط فيليه فراخ


زي ده
البيكاتا بصوص المشروم  Chicken_piccata
طبعا اللي في الصورة بصوص الليمون



نفس الخطوات بالضبط بس ناخد بالنا ان الفراخ بتستوي اسرع من اللحم


في بأه شوية افتكاسات بعملها لو مش عندي مشروم


ممكن اعمل الفيليه بس بصوص الفلفل الاسود


طعمه جميييل جدا


فلفل اسود محمص في طاسة من غير أي اضافات علشان يسهل اني اجرشه


و بعدين بأي حاجة علي شكل اسطوانه ادوس عليه لحد ما يتجرش تماما


و بعدين احط ملعققة كبيرة من الفلفل المجروش بدل الخطوة بتاعة المشروم


ممكن بصوص الليمون


بحط ربع كوب عصير ليمون بدل خطوة المشروم


و صوص المستردة


احط ملعقتين كبار مستردة بدل خطوة الشروم و قلب حتي التجانس مع اللحم


و ده بينفع اكتر لو هنعمل البيكاتا بالفراخ بدل اللحم


و صوص الجنزبيل


اضع ملعقتين جنزبيل مبشور و اشوحه مع الحم علشان اللحم ياخد طعمه


و صوص الشبت


ملعقتين شبت مفروم و برضه احطه بدل المشروم


كله نفس الخطوات بالضبط


بس بدل الماشروم


بنحط الفلفل الاسود او أي حاجة تانية و نقعد نقلب كويس علشان اللحم يشرب منه


و بعدين نزود الماية عادي و بعدين الكريمة زي ما عملنا في الطريقة الاساسية


طيب لو عايزة تعملي الصوص ده لوحده


يعني يكون علي جنب مش معمول مع حاجة


يبقي في طاسة نحط ملعقة زبدة و احط بصلة وسط مبشورة و اشوحها شوي لحد ما يذبل البصل و بعدين احط المشروم او الفلفل الاسود او الليمون ..... الخ


و بعدين ازود شوية ماية


و بعدين احط الكريمة










و بالهنا و الشفا








[/center]

 الموضوع : البيكاتا بصوص المشروم   المصدر :منتديات تقى الإسلامية  الكاتب:  انجى عاطف

 توقيع العضو/ه:انجى عاطف

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الجنه تناديني
الاشراف العام

الاشراف العام
الجنه تناديني


المشاركات :
9027


تاريخ التسجيل :
16/05/2010


الجنس :
انثى

البيكاتا بصوص المشروم  Caaaoa11البيكاتا بصوص المشروم  Empty

البيكاتا بصوص المشروم  _
مُساهمةموضوع: رد: البيكاتا بصوص المشروم    البيكاتا بصوص المشروم  Emptyالأربعاء 29 يونيو 2011 - 15:04 

سلمت يداك
شـكــ وبارك الله فيك ـــرا لك ... لك مني أجمل تحية
البيكاتا بصوص المشروم  907938 البيكاتا بصوص المشروم  907938
 الموضوع : البيكاتا بصوص المشروم   المصدر :منتديات تقى الإسلامية  الكاتب:  الجنه تناديني

 توقيع العضو/ه:الجنه تناديني

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

أم عبدالعزيز
عضو مميز

عضو مميز
أم عبدالعزيز


المشاركات :
1574


تاريخ التسجيل :
05/11/2009


الجنس :
انثى

البيكاتا بصوص المشروم  Caaaoa11البيكاتا بصوص المشروم  Empty

البيكاتا بصوص المشروم  _
مُساهمةموضوع: رد: البيكاتا بصوص المشروم    البيكاتا بصوص المشروم  Emptyالإثنين 25 يوليو 2011 - 10:23 

و عليكم السلام و رحمة الله و بركاته ،
مساؤكِ بهجة ( )
تبدو لذيذة :""
سَ أحاول تجربتها يوماً ما -بإذن الله -( )
لا حرمتِ الأجر يا عزيزة ،
وَ سلمتِ ~
البيكاتا بصوص المشروم  605331
 الموضوع : البيكاتا بصوص المشروم   المصدر :منتديات تقى الإسلامية  الكاتب:  أم عبدالعزيز

 توقيع العضو/ه:أم عبدالعزيز

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

 

البيكاتا بصوص المشروم

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق الرجوع الى أعلى الصفحة 

مواضيع مماثلة

+
(( تذكر جيداً: يمنع وضع صورذوات الأرواح ويمنع الردود الخارجة عن الشريعه ويمنعالاشهار باى وسيلة والله شهيد ))
صفحة 1 من اصل 1

تذكر قول الله تعالى :{{ مَا يَلْفِظُ مِن قَوْلٍ إِلا لَدَيْهِ رَقِيبٌ عَتِيدٌ }} سورة ق الآية 18


صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات تقى الإسلامية :: .:: المجتمع المسلم ::. ::  روضة الأخوات  :: مملكتي "مطبخ روضة الأنوار" :: خفايف { معجنات..ساندويتشات..مقبلات }-