الطريقة: طريقه عمل الارز المعمر علي الطريقه المصرية يجهز صينيه الطبخ و يتم خلط الارز مع القشده و اللبن و الملح و من ثم تدخل صينيه الارز المعمر الي فرن متوسط الحراره لمده نصف ساعه او حتي النضج و يقدم الارز المعمر علي الطريقه المصرية
محشى الباذنجان والفلفل المصرى
مقادير: ١ كيلو باذنجان ابيض
١ كيلو فلفل رومى ١ كيلو كوسا ورق عنب ١ كيلو و نصف أرز مصري ابيض ١ كوب شبت و بقدونس و كزبرة خضراء ٦ ثمرات بصل ٥ كوب عصير طماطم ربع كوب زيت صغير ٢ م-ك زبده ١ م-ص ملح - فلفل اسمر - شطة - نعناع - بهارات ٢ كوب مرقه للتسوية ( فراخ - أو بط _ او ديك )
الطريقة: طريقه عمل محشي الباذنجان المصري يوضع الزيت فى أناء عميق على نار عاليه الحراره ثم تضاف الزبده و يتر القدر علي النار حتى يسخن الخليط و من ثم يضاف البصل المقطع الي قطع صغيرة الي الزيت و الزبده و يقلب حتي يتحمر جيدا ثم يضاف عصير الطماطم و الملح و الفلفل و يترك على النار حتى تتسبك الصلصه ثم يرفع قدر صلصه محشي الباذنجان من علي النار و يضاف الارز ثم جميع التوابل المذكورة و الشبت و البقدونس و الكزبرة و تخلط جيدا و من ثم يتم حشو الباذنجان و الفلفل بخليط الارز و الصلصه و ترص جنبا الي جنب في قدر الطهي و يضاف القليل من الملح و الفلفل و المرقه المجهزة و يوضع القدر علي نار متوسطه الحراره حتي النضج و يقدم محشي الباذنجان المصري و بالهناء و الشفاء
الطريقة: طريقه عمل الحواوشي علي الطريقة المصرية يتم فرم البصل و يقطع الفلفل الأخضر قطع صغيرة و الفلفل الحار يقطع حسب الرغبه ثم يضاف كل ما سبق إلى اللحم المفروم و الطماطم المقطعة صغيرة و الملح و الفلفل و البهارات و الثوم ثم يتم تقطيع البقدونس قطع صغيرة و يضاف إلى مقادير الحواوشي السابقه ثم يتم تقطيع الخبز كل رغيف إلى نصفين و يوضع في كل نصف من أنصاف الخبز كمية من خليط اللحم والخضروات والبهارات السابقة ومن ثم يتم لف كل نصف في ورق القصدير (Alumimium Foil) ويوضع في فرن درجة حرارته لا تقل عن 180 درجة لمدة 45 دقيقة و يقدم الحواوشي علي الطريقة المصرية و بالهناء و الشفاء
بامية باللحم علي الطريقة المصرية
مقادير: نصف كيلو بامية مقمعة نصف كيلو لحم بقري مقطع مكعبات ١ ثمره بصل ١ فص ثوم مهروس ١م-ص كزبرة ناشفة ١كيلو عصير طماطم ١ م-ص سمن ١ م-ص فلفل أسود و ملح
الطريقة: طريقه عمل بامية باللحم علي الطريقة المصرية تجهز المقلاه و يوضع بها ملعقه السمن و البصل المفروم ثم يضاف الثوم و الكزبرة مع استمرار تقليب المقادير حتي نضج المكونات و من ثم يضاف اللحم و يوضع عليه عصير الطماطم و تترك علي نار متوسطه الحراره حتي النضج ثم يضاف الملح الي البامية باللحم و تقدم بامية باللحم علي الطريقة المصرية و بالهناء و الشفاء
محشى البطاطس باللحمه المفرومه
المقادير كيلو من البطاطس المتوسطه الحجم ياريت تبقى مستطيله شويا نصف كيلو لحم مفروم 2 بصله مفرومه 2 فص ثوم 2 ملعقه صلصه طماطم حبتين طماطم مقطعه مكعبات صغيره ملح فلفل اسود بهارات شطه
الطريقه
نبدء بتقشير البطاطس وحفرها بحيت نترك الجوانب بسمك 2 سم ((( خلي بالك هنحفرها من حته واحده مش حتتين واحفري بالراحه مش كانك بتدخلي صاروخ وخلي بالك انك بنوته رقيقه )))و نقلى البطاطس فى زيت لحد لونها ما يكوندهبي فاتح يعنى مش نسيبها تتحرق وتقفي تلعبي في شعرك ولا تتفرجي على المسلسل بس تدبل من الزيت ونضعها على فوط مطبخ علشان الزيت ولا انتي ناويه تاكليه طنية بطاطس بالزيت المهم
في حله تانيه نضع البصل المفروم يتشوح ونجركه حتى يصبح شفاف (الى تحب تضيف ملعقتين زيت براحتها ) اناافضل الطبخ بدون دهون لات اللحم فيه ما يكفى من الدهون واحنا مش ناقصين دهون كفايه هااا ثم نضيف الثوم المفروم وبعده اللحم ونحرك مع اضافه البهارات والفلفل والملح نغطى اللحم حتى يتشرب من السؤائل الى يفرزه اللحم ثم اضيف اليه مكعبات الطماطم مع الصلصه والشطه ونتركها تستوى 10 دقايق حتى تجف كل السوائل من اللحمه بعدها نحشى حبات البطاطس بخليط اللحم المفروم براحه خالص اوك
فى صنيه الفرن نضع ملعقتين زيت + بصله جوانج تتشوح ثم نضيف اليها قلب البطاطس تتقلب شوى ثم نضع لها الملح ونرص فوقها حبات البطاطس المحشيه وندخلها ربع ساعه الفرن وتقدم مع رز ابيض ربع ساعه بس مش لما تتحرق ايه رايك فيها لو مش هتعرفي تعمليها في حاجه تانيه مش مشكله تعالي ورايا
ملوخيه على الطريقه المصريه
المكونات:
الشوربه:
ملعقه صغيره ملح ربع ملعقه صغيره فلفل فصين مستكه وفصين حبهان الطريقه تغلى الماء وضعى فيها المستكه والحبهان والملح والفلفل وبصله وطماطمايه صغيره ولما يغلى الماء ضعى اللحمه او الفراخ حسب الرغبه
تقطف الاوراق قفط ثم تغسل جيدا وتترك لتجف على ورق جرايد أو ورق يمتص البلل .. واتركيها حتى تتخلصي من الماء الزائد عليها ... ( راعي عدم تعرضها المباشر للتكييف او الهواء الساخن ... لانها ستتعرض للجفاف ولن تصلح لهذه الوصفة )
تخرطى الملوخيه جيدا بالمخرطة تضعى 2 كوب كبير شوربه فى الحله تضاف الملوخية بعد تخريطها ترك على النار حتى تنضج لمده 10دقايق حتى تمتزج الشوربه مع الملوخيه
ملاحظة هااامة ( لاتتركي الملوخية تغلي ابدا ... لان ذلك سيؤدي الى انفصالها عن الشوربة )
طريقة عمل التقلية:
بعد ذلك تدقى الثوم مع الكزبره والملح وتحمريهم على النار فى ملعقه زبده او سمنه بعد ما يبقى لونه زهبى تطفى عليه وتضعيه على الملوخيه وتقليبيها جيدا.. وياسلااام على الريحة والطشة .
تقطع الكبده شرائح رفيعه طويله(ايمانسيه)ثم تتبل قبلها بيوم في (ماء بصل -توم -ليمون-توابل علي ذوقك......
نضع في طاسه زيت حتي يسخن ثم اضيف له التوم المفروم خشن ثم الفلفل الحار المقطع جوليان ثم الكبده حتي اشم رائحتها ويتغير لونها فنخفض درجه الحراره ونضيف التوابل وتترك حوالي 15_20 دقيقه فقط) حتي لا تمط وتقدم في طبق التقديم مع اليمون المقطع وبالف هنا
طريقة العمل ناتي بالفول ونضعه بالحله صغيرة ونضيف الزيت والتوابل والطحينية على الفول ونحركه ثم نضيف بالنهاية الليمون ومن ثم نكون قد فرمنا البصل والبقدونس والطماطم ونضعهم بصحن وعندما ننتهي من الفول نسكبه فى الطبق ونضيف اليه بصل المفروم والبقدونس والطماطم والرمان ولكن الثوم حسسب الرغبة الشخص ويؤكل بجانبه بصل ومخلل خيار ومخلل لفت
بالف هنا يارب تعجبكم الاكلات دي وهرجعلكم تاني ببعض الاكلات