المقادير:
2 بانجان مشوي (طبعا نشويه عن طريق مسح الباذنجة كاملة بمسحة خفيفة من الزيت وتدخل الفرن بدون تقشير)
طماطم مفرومة وناعمة
فلفل حلو مفروم وناعم
3 فصوص ثوم مهروسه وناعمه
زبادي
طحينة
ملح
زيت زيتون
عصير ليمون
واللي يحب ممكن يضيف البصل المفروم والناعم
وللتزين نحتاج الى السماق والبقدونس المفروم ورمان
الطريقة
نهرس الباذنجانه المشويه في وعاء بعد ازالة القشرة منها
نضيف الطماطم والبصل والفلفل الحلو
في وعاء صغير نخلط كل من الزبادي والطحينة والثوم والملح والزيت زيتون وعصير الليمون
على ان يكون الخليط ذو قوام غليظ شووووي
نضيف خليط الزبادي لخليط الباذنجان ونحركه مع بعض حتى يمتزج
يقدم البابا غنوج كطبق مقبلات وبعد ما نسكبه ف الصحن نضفي عليه
بعض اللمسات الجمالية اللي تفتح الشهية
مثل انه نحط ف وسط الطبق رمان وفوقه بقدونس مفروم
ونزين باقي الطبق بالسماق عن طريق عمل خطوط 4 ممتده من وسط الطبق(من هين الرمان)
الى اخر الطبق
وبالهناااااا والعاااافية
الموضوع : طبق مقبلات (بابا غنوج) المصدر :منتديات تقى الإسلامية الكاتب: El Helalya